Cliënt ervaringen

Ik kwam bij Martijn terecht vanwege een burn-out en paniekaanvallen. Hij heeft mij verschillende handvatten gegeven in het leren om te gaan met de paniekaanvallen. De haptotherapie heeft mij ook duidelijk gemaakt dat ik beter naar mijn eigen lichaam moet luisteren en niet gewoon maar door moet gaan zoals ik in het verleden wel deed. Ik neem nu op tijd mijn rust of zeg nee als het mij niet uitkomt. Niet altijd eerst aan een ander denken maar nadenken of het voor jezelf goed voelt. Na elke behandeling had ik echt het gevoel een stapje verder te zijn.
Jane

“Haptonomie biedt voor mij inzicht in mezelf en de buitenwereld, grootendeels door middel van gevoel. Geen moeilijke vragen, maar geleidelijk je lichaam leren kennen- en hierdoor een goede connectie met de geest te scheppen”.
Thijmen

Dankzij de hulp van haptotherapie heb ik meer controle gekregen over mijn angsten en paniek gevoelens. Door opnieuw leren verbinding te maken met mijn lichaam en te luisteren naar de signalen die binnenkomen, is er minder tijd om vast te blijven zitten in enge gedachten of aan dingen te ergeren van buitenaf.
Het heeft mij ontzettend veel zelfvertrouwen opgeleverd en de kracht om uit te spreken wat ik voel en wil, zodat ik anderen om mij heen ook beter kan aangeven wat goed voor mij is.
Patrick

Martijn is een fantastische begeleider , als je op een punt bent geraakt dat praten niet meer helpt, en je daarmee het gevoel krijgt verder in oude verstrikkingen te raken. Met Martijn krijg ik ook via lichaamsoefeningen zicht op kwetsbaarheden die ik al een leven lang met me meedraag.

Waarom is dat goed? Omdat je daarmee meer compassie kunt krijgen met jezelf en met wat je hebt ondergaan.
 

Fijn is dat alles niet probleemgericht is maar Martijn ook focus heeft op de oplossing. Of anders gezegd; hoe ga je hiermee om? In mijn geval gaat het om het leren voelen van persoonlijke grenzen. Leren om van binnenuit te leven in plaats van van buitenaf. Ik ben blij dat ik Martijn heb leren kennen.

Steef (60 jaar)

Ik had veel last van spierspanningen. Martijn heeft mij geholpen dit meer onder controle te krijgen. Ik merk aan mezelf dat ik emotioneel veel minder snel overloop en minder snel in de stress schiet. Ook geef ik sneller mijn mening en kan nu makkelijker afstand nemen of laat het los als de ander een andere mening heeft. Het voelt alsof ik wat steviger sta en weer meer het positieve voel.
Yolanda

Door mijn patronen te doorbreken en te weten dat ik een bewuste keuze mag durven maken, leer ik steeds meer over mijzelf en vallen de puzzelstukjes steeds meer op zijn plaats.
Na wat (onduidelijk te herleiden) klachten kwam ik bij Martijn terecht. Ik heb Martijn leren kennen als een baken van rust met ervaring in zijn vak en ook in het leven. Het aanhoren van je verhaal en het vervolgens koppelen aan de wetenschap en de praktijk om je inzichten en sturing te geven, heeft me geholpen. Ik ben me bewuster van de signalen om zodoende te vertragen wanneer dat kan, onbeheersbare zaken te laten voor wat het is en zoveel mogelijk afscheid te nemen van energieverspillers. Dit lukt me steeds beter en dat is mede dankzij de sessies met Martijn. Bovendien vond ik het fijn dat zo nu en dan ook de fysiotherapeutische kant een rol speelde. Hier had ik namelijk direct baat om wat meer tot rust te komen en dat is prettig als je ‘altijd aan staat’. Achteraf gezien had dit wellicht nog iets meer gemogen. Mocht je soortgelijke klachten hebben en ben je sceptisch net als ik, geef het een kans. Alle beetjes helpen…
 
Patrick

Ik ben erg blij dat ik de haptotherapie ben gestart. Het leert mij veel over mijzelf. Niet alleen door middel van de verhelderende gesprekken die ik met Martijn heb maar juist ook door te leren en durven voelen. Ik herken steeds sneller dat mijn lichaam mijn grenzen aangeeft en ik waar ik voorheen dacht ‘kom op schouders eronder en door’ denk ik nu regelmatig ‘eerst ik en dan de ander’. Ik ervaar het als prettig om in een stoptrein te zitten zodat ik kan genieten van alles wat echt belangrijk is voor mij, dan in een sneltrein waarin ik alles aan mij voorbij zien razen en regelmatig mijn grenzen passeer.

Door mijn patronen te doorbreken en te weten dat ik een bewuste keuze mag durven maken, leer ik steeds meer over mijzelf en vallen de puzzelstukjes steeds meer op zijn plaats.

Annemarie

Leven in je bovenkamer maakt dat je soms vergeet dat je nog een lijf hebt. Je lijf probeert je dat genadeloos duidelijk te maken, maar het is aan jou of je daar naar wil luisteren. Met haptotherapie heb ik dat oude vertrouwde bekende lijf weer mogen herontdekken. Weer luisteren naar mijn lichaam levert essentiële informatie op waardoor ik me steviger, fijner en meer in evenwicht voel. Martijn heeft dit herontdekkingsproces op een fijne, respectvolle en menselijke manier ondersteund. Hij maakte verbinding met wie en hoe ik ben door me uit te dagen mijn al aanwezige (lijfelijke) kennis weer te gaan gebruiken.
Femke

Haptotherapie heeft mij verschillende handvatten gegeven om signalen te herkennen en hierop in te spelen.Het heeft mij bewust gemaakt van wie ik ben en wie ik mag zijn.
Haptotherapie heeft mij verschillende handvatten gegeven om signalen te herkennen en hierop in te spelen.Het heeft mij bewust gemaakt van wie ik ben en wie ik mag zijn.

Martijn ik vind je een top kerel. De rust en professionaliteit die jij uitstraalt is echt grote klasse! Bedankt voor je haptotherapie en stukje fysiotherapie om m’n paniekaanvallen aan te pakken.
Ik ben nu een soort ambassadeur geworden van je praktijk. Vorige week toevallig een collega naar je doorverwezen. Ik hoop dat ze een afspraak bij je heeft gemaakt.

Jeffrey

Ik startte het traject bij Martijn zonder veel verwachtingen. We zijn begonnen met het bepalen van
een doel. Wie wil ik zijn? Waar wil ik aan werken? Wat is mijn stip aan de horizon? We zijn al een
tijdje onderweg en ik merk dat ik tijdens deze reis patronen ben gaan herkennen. Patronen
die voortkomen uit je jeugd, je opvoeding, je normen en waarden. Je begeeft je in een bepaalde
vicieuze cirkel. Je reageert en anticipeert continue op dezelfde wijze door die patronen. Het is niet de
bedoeling om jezelf te veranderen maar door het herkennen van patronen kan ik bijvoorbeeld beter
met situaties omgaan en accepteer ik wie ik ben. Ik luister nu meer naar mijn lichaam en minder naar
mijn hoofd. Voorheen zou ik de gevoelens negeren en volledig vanuit mijn hoofd alles beredeneren.
Ik kan mezelf nu tot de orde roepen en luisteren naar mijn lichaam en vooral voelen! Ik ben nog niet
aan het einde van mijn reis maar door mijn sessies bij Martijn vind ik mijzelf een leuker persoon enaccepteer ik wie ik ben.
 
Martijn is een heel fijn mens waar ik compleet mezelf kan zijn. Er is geen oordeel of wijzend
vingertje. Hij luistert goed en is er om mij verder te helpen. Iedere keer als ik de praktijk uitloop voel
ik mij verlicht. Dat wens ik iedereen toe!
Anouk

Ik was de verbinding met mijn lichaam in de loop der jaren kwijtgeraakt. Door alles van uit de ratio te benaderen gebruikte ik mijn lichaam wel maar alleen functioneel. Ik ging totaal voorbij aan alle andere signalen die je lichaam geeft. Bijvoorbeeld dat het me niet meer lukte om te ontspannen. Ik bleef maar als een automaat doorgaan uit verantwoordelijkheidsgevoel en omdat ik grootgebracht was met niet laten blijken wat je voelt maar gewoon doorgaan alsof er niets gebeurd is. Dat ik steeds mezelf wegcijferde ten behoeve van de ander, ik steeds vermoeider werd, totaal voorbijging aan mijn eigen gevoel ik had het niet in de gaten totdat ik besefte dat het bijna niet meer ging, dat ik hulp moest zoeken voordat het helemaal mis zou gaan.
Haptotherapie in de vorm van gesprek, oefeningen en/of lichamelijk aanraking helpt mij om weer te leren voelen, weer in contact met mijn lijf te komen, te leren luisteren naar /alert te zijn op de signalen die mijn lichaam geeft. Er aandacht aan te geven en er deze signalen te vertrouwen. In dit proces stuitte ik op veel emoties die als het ware in mijn lichaam verborgen zitten en door het gesprek, oefening of aanraking naar boven komen. Waar ik deze reactie normaal gesproken negeer of wegduw leer ik nu deze emoties toe te laten en te voelen. Deze opgesloten herinneringen hebben vaak zonder dat ik me daar bewust van was invloed op hoe ik reageer en handel. Soms terecht maar vaak ook niet meer nodig omdat dit herinnert aan iets ouds (in mijn geval gebeurtenissen uit mijn kindertijd) en deze reactie in het hier en nu niet nodig is omdat ik nu (als volwassene) wel in staat ben met deze emotie om te gaan. Door je hier bewust van te worden en de reacties van jezelf te leren kennen stelt het je in staat om een keuze te maken hoe je hierop wilt reageren. De herinneringen, het verdriet en de pijn gaan niet weg maar je leert er met vallen en opstaan wel mee om te gaan.
Ellen

Wie ben IK? Wat voel IK? Wat kan IK? Wat wil IK? Ik wist het echt niet meer. Mijn echtscheiding was de druppel, waardoor ik mij realiseerde dat ik IK echt helemaal kwijt was. Mijn lichaam zond allerlei alarmerende signalen uit, ik had geen gevoel meer in mijn benen, maar kon wel gewoon lopen, mijn lichaam stond continue AAN. Mijn hoofd was continue AAN. Ik was alleen maar aan het overleven. Door met Martijn de Haptotherapie uitdaging aan te gaan, kom er ik er stapje voor stapje achter dat ik al meer dan mijn halve leven AAN sta. Mijn IK zowel mentaal als fysiek heb verwaarloosd, ik het had verleerd om naar mijn onderbuik gevoel te luisteren. Stapje voor stapje komt mijn IK weer terug, door de gesprekken, de oefeningen, het aanraken, het voelen, samen met Martijn. IK ben er nog niet, maar IK ben al zo gegroeid, de Haptotherapie laat mij weer
VOELEN in vele opzichten. De Haptotherapie bij Martijn is tot nu toe het mooiste wat ik mijzelf cadeau heb gedaan.

Ingeborg

Contact

Telefoon

06-55117858

Email

info@martijnroordink.nl

Adres

Haagweg 177
2281 AJ Rijswijk
(Routebeschrijving)

Koningin Wilheminastraat 20
2631 CW Nootdorp
(Routebeschrijving)

VVH registratie: 816A
AGB: 90107690
AGB praktijk: 90066794
KvK: 71499539