Tegenslagen, hoe ga jij daarmee om?

Niet alles in het leven zit mee. Relaties kunnen onder druk staan, werk kan stress geven en ook kan het zijn dat verlies van een partner of het verlies in de vorm van gezondheid (ziekte, ouder worden en vitaliteit) ervoor kunnen zorgen, dat je het even niet ziet zitten.

Hoe je omgaat met tegenslagen is voor eenieder persoonlijk. Vanuit jouw gezin van herkomst heb je geleerd hoe jouw ouders/verzorgers omgingen met tegenspoed. Zij gaven jou inzichten, door datgeen wat tegenviel op te vangen of door juist in negativiteit te blijven hangen. Zie jij kansen en mogelijkheden of word je star en blijf je altijd maar tegen bewegen?

Met haptotherapie kijk ik naar waar jij op aanslaat. Wat houdt jou bezig als je negativiteit ervaart? Houd jij de boel af en word je onbeweeglijk of kom je in actie en in beweging op zoek naar oplossingen en kansen? Vanuit de patronen, die je meekrijgt vanuit jouw opvoeding en datgeen wat jij hebt geleerd uit de levenslessen, maak je de keuzes hoe jij het leven aangaat.

Vanuit de onmogelijkheid, een nieuwe kans ervaren

In de haptotherapie maak ik voelbaar hoe jouw lichaam reageert op stress, angst, somberheid en plezier. Door bewustwording van je eigen lijf, kan je zelf ervaren dat jouw lichaam bijvoorbeeld gespannen wordt bij negatieve gevoelens.
Met oefeningen kan ik jouw patronen inzichtelijk maken en laten ervaren wat er gebeurt, als je blijft hangen in die manier van aangaan van het leven.
Ook kan ik vanuit dat oude patroon iets aanbieden, waarin je iets nieuws kan leren. Jij kunt namelijk vanuit die starheid, weerstand en negativiteit, ook weer in beweging komen.

Hierin leer je vanuit onmogelijkheid, een nieuwe kans te ervaren. Door hierin te oefenen kan je iets anders gaan beleven en zo leren het leven anders aan te vliegen.
Met meer positiviteit wordt jouw lijf weer bewegelijk. Dat zie je in alles wat je doet.
De manier waarop jij loopt, handelt en hoe je omgaat met de mensen om jou heen. Ook kun je veranderingen gaan opmerken in de spanning van jouw spieren. Het stramme lijf wordt weer zachter en bewegelijker, waardoor je kan ervaren dat de lichamelijke klachten ook minder worden of zelfs kunnen verdwijnen. Want lijfelijke klachten hoeven niet persé te komen van fysieke problemen alleen! !

Naast de verlichting van lichamelijke klachten en spanningen, zal je kunnen ervaren dat er ook minder negatieve gedachten zijn. Met een minder vol hoofd en een beter zelfbeeld, is er ruimte voor nieuwe positieve dingen. Jouw zachtere blik in je ogen, maakt dat de wereld om jou heen wellicht anders op jou gaat reageren. Je zult opmerken dat je anders naar de wereld kijkt en jouw scherpe blik naar de omgeving minder wordt. Ook zal je voelen dat de angst voor datgeen wat je ervoer als lastig, moeilijk en soms zelf onmogelijk, nu minder aanwezig en soms ook verdwenen is.
In de oude patronen voelde je de angst dat je te kort schiet, je niet kan voldoen aan de wensen van de ander en dat jij met de aandacht vaak bij de ander zat. Nu is er opeens aandacht voor jezelf, jouw wensen en verlangens.

Met haptotherapie kan je leren jouw kansen weer te benutten

Als jij jezelf hierin herkent en je somber en/of angstig door het leven gaat en alles voor jouw gevoel tegenzit, neem dan contact met mij op. Samen kunnen wij gaan kijken naar datgeen wat niet lukt en wat dat allemaal met jou doet. Hierin kunnen wij ook kijken naar wat de mogelijkheden zijn, zodat jij vertrouwen krijgt naar datgeen wat wel lukt.
De lucht en ruimte die dat geeft, maakt dat je anders in het leven staat en je jouw kansen weer leert te benutten.

Martijn Roordink, GZ-Haptotherapeut

Gerelateerde berichten

Welk aandeel heb jij in je relatie?

Als je het hebt over relaties, dan denken mensen vaak gelijk aan partnerrelaties. Er zijn ook andere relaties denkbaar. De relatie met jouw kinderen, met jouw vrienden en vriendinnen, met jouw collega’s, en zo verder.
Onderling verschillen deze relaties in bijvoorbeeld de nabijheid, de fysieke afstand tot elkaar en in de manier van verbinding of de mate van contact.

Afstand en nabijheid en het voelen van grenzen hierin!

In mijn werk is aanraken een gemeen goed. In zowel de fysiotherapie als in de haptotherapie raak ik mensen aan. Alhoewel ik in beide situaties de huid aanraak, is de intentie van de aanraking wezenlijk anders.

De functionele aanraking bij fysiotherapie heeft als doel om iets anders in beweging te zetten. Bij haptotherapie is mijn aanraking uitnodigend en gericht op intermenselijk contact op gevoelsniveau.

Contact

Telefoon

06-55117858

Email

info@martijnroordink.nl

Adres

Haagweg 177
2281 AJ Rijswijk
(Routebeschrijving)

Koningin Wilheminastraat 20
2631 CW Nootdorp
(Routebeschrijving)

VVH registratie: 816A
AGB: 90107690
AGB praktijk: 90066794
KvK: 71499539