Hoe vitaal ben jij deze zomer?

Velen van ons snakken naar een zomer zonder zorgen. Na dik een jaar van beperkingen door het coronavirus, willen we maar al te graag ons oude leven weer oppakken. Hoe vitaal ben jij om de zomer in te gaan?
Vitaliteit is afgeleid van het Latijnse woord ‘Vita’, wat leven betekent. Vitaliteit wijst op het bruisen van energie. Je sterk en fit voelen, het beschikken over een grote mentale veerkracht en veel doorzettingsvermogen. Vitaliteit is energie om te leven.

  • Hoe vitaal ben jij op dit moment?
  • Wat heeft het coronajaar met jou gedaan?
  • Vond je al die beperkingen eigenlijk wel prettig of juist niet?
  • Wat doet het gebrek aan contact en aanraking met jou?
  • Ervaar je vermoeidheid, spanning, gevoelens van onvrede over de huidige situatie of over je eigen functioneren?
  • Heb je het eigenlijk allemaal wel voor elkaar denk je, maar voel je je somber?
  • Je zou zo graag willen ontspannen, maar het lukt je maar niet?
  • Je bent onrustig of prikkelbaar en vraagt jezelf af wat er met je aan de hand is?

Ben jij vitaal? Of denk je dat je vitaal bent, maar voel je wat anders? Mogelijk heb je klachten of vragen en wil je uitzoeken hoe je antwoorden kunt vinden op de signalen die je lichaam je geeft.

Je lichaam is als een huis

Wanneer we ons leven leiden zonder te luisteren naar ons lichaam, bestaat er een kans dat we vastlopen. Dan strand je in ‘doen wat hoort’, ‘het moeten’ of ‘anderen blij maken en tevreden houden’. Wie jij bent, wat jou gelukkig maakt en wat jij wilt, komt in de verdrukking.
Op een gegeven moment voel je jezelf niet meer zo vitaal. En dat heeft invloed op jezelf, maar ook op relaties en het functioneren op je werk. Je lichaam is als een huis. Als je alle kamers in jouw huis door en door kent, kan je er optimaal gebruik van maken. Haptotherapie is een ontdekkingstocht door jouw huis. Als je vertrouwd raakt met je eigen lichaam, dan wordt jouw lichaam je thuis. Je leert je krachten benutten en verschillende soorten spanningen verdelen. Zo ervaar je en ontdek je wat je nodig hebt om gezond en vitaal te worden en te blijven.

Vitaliteit en veerkracht

Door haptotherapie maak je kennis met de mogelijkheden om in alle drukte, in alle veranderingen in en na coronatijd, ook aandacht voor jezelf te hebben en te behouden. Door middel van oefeningen ontdek je hoe je kunt luisteren naar wat je lichaam je te vertellen heeft. Je leert signalen van je lichaam te herkennen, die jou vertellen wat je goed doet en wat niet. Door dit gevoel met je verstand te verbinden, kun je keuzes maken die bij jou passen. Op die manier leg je een basis waarmee jouw energie, de ruimte voor jezelf, vitaliteit en plezier in het contact met anderen kan toenemen.

Fijne vakantie?

Druk ervaren we allemaal en klachten soms ook. Hoe we daarmee omgaan is en blijft van mens tot mens persoonlijk. Haptotherapie kan hulp bieden en zich onderscheiden van de verschillende vormen van therapie. Sommige mensen verstarren in hun gevoel en is er geen dynamiek en vitaliteit meer. Vaak omdat alle kracht nodig is om op de been te blijven.
Juist de zomervakantie is dé periode om te ontspannen en je vitaal te voelen.
Ben je echter door welke omstandigheden dan ook in meer of mindere mate verwijderd geraakt van je wezenlijke zelf?

Handel je niet vanuit degene die je zelf werkelijk bent, maar vanuit verwachtingen van jezelf, van anderen of de maatschappij?
Dan kan je vakantie wel eens in het water vallen.

Kies voor de mogelijkheid om de verantwoordelijkheid voor jezelf te nemen en van daaruit keuzes te maken, die goed voor je zijn.

Fijne vakantie!

Contact

Telefoon

06-55117858

Email

info@martijnroordink.nl

Adres

Haagweg 177
2281 AJ Rijswijk
(Routebeschrijving)

Koningin Wilheminastraat 20
2631 CW Nootdorp
(Routebeschrijving)

VVH registratie: 816A
AGB: 90107690
AGB praktijk: 90066794
KvK: 71499539